Oldalak

2016. január 11., hétfő

2. Fejezet

 Mindketten úsztak és úsztak, néhol megálltak. Az uszonyuk csak hasította a Duna vizét. A Fekete-tengernél megálltak. Másnap elérkeztek Kavalára. Ott Anne elköszönt Andromédától, és visszafordult. Androméda pedig visszament Mako-ra. Addig amíg Anneék úsztak, addig a palotában is folyt az élet. Nem sokkal a lányok távozása után, Hidrolus felébredt, és ő lement az alagsorba, és úszott egy kört. Majd amikor kijött a vízből, és megszáradt, akkor benézett a két oldalsó helyiségbe. Amikor bement a baloldaliba, akkor meglepődött, mert nagyobb volt, mint hitte. Ott egy franciaágy, egy gardrób, egy éjjeliszekrény, és egy beépített fürdőszoba volt. Amikor kijött, és bement a jobboldali helyiségbe, akkor egy nagy szobát talált meg, és a szoba közepén egy holdórát látott. Az óra felett egy 20 cm átmérőjű kört látott. Ránézésre ugyanakkora volt, mint Mako holdmedencéjének a nyílása. A holdóra közepébe egy farkasfejet véstek. Ezt Hidrolus nem értette. Hamarosan kijött a szobából, és látta Anne-t a vízben közeledni. Gyorsan becsukta a helyiség ajtaját, és leült a medence mellé, mintha már régen a vizet nézte volna. Amikor Anne kidugta a fejét a víz alól, csak ennyit mondott:
- Tudom, hogy mind a kettő szobában voltál. És hogy az előbb a jobboldaliból jöttél ki - erre Hidrolus döbbent fejet vágott, de ez Anne-t nem érdekelte - És azt is tudom, hogy nem tudod, hogy mi az a szoba. Az kérlek-szépen a Vérfarkasok temploma. Ott tartjuk a különböző szertartásokat. Ott vészeljük át a teliholdat. Neked bizonyára furcsa, hogy ezt többes szám első személyben mondom, de közlöm veled, hogy vérfarkas is vagyok. Mivel én Mako-i sellő is vagyok, ezért nem hat rám olyan erősen a Hold, mint a tiszta vérűekre. Engem gyógyít is, meg fájdalmat is okoz.
- Honnan tudtad? - kérdezte döbbent fejjel Hidrolus.
- Ha arra kérdezed, hogy honnan tudtam, hogy mindkettő szobában voltál, akkor láttalak. Ha pedig arra, hogy honnan tudtam, hogy tudni akartad, és kérdezni akartad, akkor az egy megérzés volt, másrészt pedig tudok mások gondolataiban olvasni.
- Ja, akkor már minden világos - bólintott a férfi.
- Ha már itt vagy, akkor nincs kedved velem versenyezni? - kérdezte Anne.
- Mármint úszásban? - vonta fel a szemöldökét Hidrolus.
- Igen, mert mit hittél? - válaszolt ravaszul Anne.
- Miért is ne!
- Akkor a cél az a Duna pesti oldala lesz. Rendben? - kérdezte a nő.
- Rendben.
- Akkor sok szerencsét!
 E szavak után Hidrolus bemászott a vízbe, és átalakult. Szinte egyszerre indultak el. Az út elején párhuzamosan haladtak egymás mellett. Majd Hidrolus belegyorsított, melynek következtében, Anne lemaradt. Majd egy pillant alatt Anne lehagyta Hidrolust, és már csak pár méter választotta el Anne-t a pesti oldalától. És végül Anne nyerte meg a versenyt. Amikor Hidrolus beérte, akkor Anne kidugta a fejét a vízből, és Hidrolus is követte a példáját:
-Visszavágó visszafelé! - jelentette ki a nő, és már indult is vissza.
 Itt is ugyanúgy történt minden, mint odafelé, csak azzal a különbséggel, hogy most a férfi nyert. Így az állás döntetlen lett. A verseny után mindenki ment a maga dolgára. Anne megsétáltatta a kutyáját, ami állítólag egy farkasalakba zárt vérfarkas volt. Hidrolus pedig Christopher segítségével körbenézett a palotában. Majd este közösen megvacsoráztak, mármint Anne, Christopher, a pár 3 lánya - akik szintén szőkék voltak -, és Hidrolus. Vacsora közben kellemes zene szólt a nappaliból. majd vacsora után nyugovóra tértek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése